Thanksgiving

 Tsau!

Juba ongi detsember käes ja 3,5 kuud (15 nädalat) oldud siin. JUBAAA.. ma ei saa aru kuidas aeg nii kiiresti läheb??

Novembri viimase nädala saime koolist vabaks, põhimõtteliselt vaheaja, sest me oleksime nii või naa olnud koolis ainult esmaspäeva ja teisipäeva, kuna neljapäeval oli thanksgiving (tänupüha). Ütleme nii, et sõime selle nädala jooksul 2 nädala jagu toitu😀.... (3 lõunasööki + eelnenud nädal koolis tänupüha lõunasöök)

Isegi kui see oli vaheaeg, oli see väga tegus ja toimekas nädal. 15. nädal algas meil kohe Tennessee'sse (appi kui palju toppelt tähti..) sõitmisega. Pidime sõitu alustama hommikul/lõunal, kuid alustasime alles kuskil 16 paiku. Lõpuks teele saime alles kuskil 16:30, sest pidime tegema peatuse postkontoris😉. Tehes ainult söögi/joogi ja vetsu peatuseid jõudsime Kortney poja Travis'e juurde öösel kell 2 (tegelikult kohaliku aja järgi kell 1.. ajavahe..) ja läksime kohe tuttu. Järgmisel hommikul ärkasime kuskil 10:30 paiku ja ma arvasin, et hakkame kohe Kortney ema juurde sõitma. Tuli välja, et Travis'e endine tüdruksõber oli käinud jõulushoppingul ja kui nad lahku läksid, jättis ta kõik asjad sinna majja. Seega pool päeva veetsime neid asju sorteerimas ning saime sealt päris palju asju endale - lõpuks jäi vist ainult üks kast mille me sinna jätsime, kuskil 6-7 kasti võtsime endaga kaasa....

tal oli palju dekoratsioone

😎
Peale asjade sorteerimist ja Travis'e jõulupuu ülespanemist sõitsime Murfreesboro'sse. Sõit polnud väga pikk, ainult tunnikene, ja teel sinna peatusime lahedas "autorestoranis" Sonic (Põhimõtteliselt sõitsid autoga mikrofoni juurde, parkisid, tellisid süüa ja nad tõid selle auto juurde.) Kui lõpuks host ema ema juurde jõudsime, vaatasime majas ringi (ta majas oli väga palju erinevaid dekoratsioone, mis mulle väga meeldisid..), ning käisime pesus enne õhtusöögile minemist. Sõime õhtusööki kohalikus restoranis Toot's. Sinna ja tagasi sõitsime Cheryl'i (Kortney ema) ülelaheda autoga😎.  


<3

Parthenon :)

  


Kolmapäeva hommikul avastasime, et neil on majas infrapunasaun, nii et loomulikult pidin kasutama võimalust ja istuma kuskil 1,5 tundi saunas :) Peale saunatamist (tundsin end üliiii hästi ja värskena) hakkasime sõitma host ema tädi juurde. Sõit sinna oli kuskil 2 tundi ning teel sinna peatusime ka Nashville's (peatusime Parthenon'i juures ja sõitsime läbi linna). Seal oli ka üks koer (kuldne retriiver...) ja loomulikult pidin ma minema ja küsima, kas ma võin talle pai teha. See koer oli väga rõõmus ja hüppas mulle pidevalt peale ja hakkas mind lakkuma :) + ta oli niiiii pehmeeee...

vaadake kui ilusad kleidid :)

 

 

 

minu meistriteos :))
Kui lõpuks sinna jõudsime, seadsime end seal sisse ja sõime õhtusööki kõik koos. Peale söömist lihtsalt istusime ja rääkisime paar tundi. Tädi Tarry hakkas heegeldama ja pakkus mulle ka, nii et heegeldasin väikese lille mustri :) Järgmine hommik sõime koos "thanksgiving hommikusööki", mis oli biscuits ja gravy😋. Peale söömist käisime kähku poes ja hakkasime panema ennast valmis suureks lõunasöögiks. Olime väga õnnelikud, et nad lubasid meil kanda nende kleite. (Nad olid mennoniidid, ehk põhimõtteliselt Amishid, kuid nad kasutavad elektrit, autosid ja telefone.)

Lõunasöögil oli kuskil 30-40 inimest, kes kõik tõid enda perega midagi toidulauale. Toit oli üli maitsev ja seltskond oli väga tore ja lõbus. Seal oli hästi palju erinevaid kultuure koos, näiteks oli meil seal kaks hollandlast, siis loomulikult mina Eestist ja Cristina Hispaaniast ning siis oli veel üks poolakas. Ta oskas vene keelt ja kohe, kui tutvustati mind ja öeldi, et ma olen eestlane, küsis ta vene keeles "ты говоришь по русски?" ehk "Kas sa oskad vene keelt rääkida?" ja ma loomulikult vastasin "да, чуть-чуть" ("jah, natukene") :))

meie lõunasöök (+ magustoit, millest ma pilti ei teinud)

Peale lõunasööki me vahetasime kähku riided ja olime praktiliselt valmis koju sõitma.. Siis läks "põrgu" lahti (nad hakkasid planeerima, et nad tulevad meiega kaasa Virginiasse). Nad vaidlesid ja muutsid enda meelt täpselt sama moodi nagu emme ja vanaema Eestis :)) Lõpuks jõudsid nad otsusele, et Kortney tädi Tarry ja ta 11-aastane lapselaps Jamison tulevad meiega. 

Hakkasime sõitma kuskil 17 paiku, tegime peatuse Murfreesboro's host ema sõbra juures ja sõime veel õhtusööki☺... peale seda käisime Travis'e juurest läbi ja võtsime kastid kaasa. Enamus sõidust meie (lapsed) magasime, Kortney parkis parklasse ja magas ka kuskil 3 tundi hommiku poole. Kuskil üheksa paiku ma ärkasin üles, sest me olime peatunud kiirtee ääres. Olin väga segaduses, mis toimub ja tuli välja, et Kortney oli läinud "liiga kiiresti", seega politsei oli ta peatanud😬. Talt küsiti juhiluba ja muud sellist.. Siis palus ta tagumise akna ka alla lasta, et ta saaks kontrollida, kas lastel on kõigil turvavööd peal.. lõpuks sai ta kaks 15-eurost trahvi turvavööde eest, sest kaks last ei kandnud turvavööd🙄 ("me magasime, me ei saanud kanda seda....")... minul oli kõik korras😀😀. Peale seda sõitis tädi Tarry ka natukene ja Kortney puhkas. Koju jõudsime alles kuskil kell 11 hommikul. 

Kohe tuppa saades avasin enda pakid, mis mu vanemad olid mulle saatnud :)) Panin need kähku enda tuppa ühte hunnikusse (kõik asjad, mis ei vaja külmkappi) ja need on endiselt seal.. Jõudsime ainult pesus käia ja juba oli Jocelyn farmis, et meid peale võtta. Me läksime tema juurde nende tänupüha lõunasöögile. Peale söömist käisime Walmartis jõuluornamente ostmas (neil on enda traditsioon, et sõbrad, kes aitavad ehtida kuuske, valivad endale ornamendi ja jätavad need neile, seega kui nad iga aasta kuuske ehivad, nad mõtlevad meile). Tagasi koju jõudes tuli välja, et nende kuusepuul olevad tuled olid katki, seega sõitsime tagasi Walmarti ja ostsime uue. Peale uue kuuse ülespanemist panime kaunistused ja ornamendid peale ja vaatasime Shreki :)

magustoit 😋😋
lõunasöök #2










ma ei suutnud otsustada..

..seega ma ostsin kaks ornamenti
meie kuusepuu <3

 

Laupäeva lõunal läksime tagasi koju ja tervitasime Lou'd, kes tuli lõpuks tagasi koju🎉. Enne kodus olevat tänupüha lõunasöögi söömist rääkisin enda pere ja vanaema ja memmega (meil oli "Vastseliina perekoosolek"). Andsin ka enda "panuse" söögilauale ja soojendasin üles Eestist saadetud praekapsa :) Õhtu veetsime jõulufilme vaadates ja heegeldades. 

 

lõunasöök #3

Pühapäeva hommikul käisime Appomattoxis Louis'le hapnikuballooni toomas. Teel majast kiirteele sõitis Jocelyn meile vastu seega me võtsime tema ja John'i peale ning läksime kõik koos. Tagasi jõudes me läksime lehmi otsima farmis (kahe autoga, millest üks on suht logu...) ja kui ringi sõitmine muutus igavaks läksime tagasi majja. Mina, Cristina ja Jocelyn otsustasime minna tagasi Appomattoxisse ja tuua ära Lou rohud. Kui tagasi jõudsime pidi Jocelyn kahjuks juba koju minema, seega mina, Cristina, John ja Jamison hakkasime neljakesi lehmi maja juurde ajama, et vähemalt 3 neist lauta panna. Alustasime nende tagaajamist ja tuli välja, et aias oli auk, seega üks neist sai välja.... Ajasime kuskil 15 minutit teda taga ja lõpuks saime ta tagasi maja juurde. Peale seda käisime autoga ümber farmi ringi ja kontrollisime + parandasime kõik katkised kohad ära. Kui see tehtud oli juba suht hämar.. Üritasime endiselt neid taga ajada, mis oli tegelikult viga. Neid peaks pigem meelitama, mitte taga ajama. Ma üks hetk andsin alla ja läksin tõin pangetäie sööta ning hakkasin neid sellega meelitama (loomulikult oli Loretta esimesena minu juures kohe kui pangi nägi🙄😂). Lõpuks saime nad lauda juurde ja Ella ja Loretta lauta. Selleks hetkeks oli juba kottpime, kuid üritasime siiski George'i (meie väikest pulli) ka lauta saada. Tema saime lauta teda taga ajades.. Siis kutsusime Kortney ka lauda juurde, et ta näitaks, milline ülejäänud lehmadest on Charleen (tahtsime ta lauta panna, sest ta peaks saama järgmise paari päeva jooksul vasika). Host ema otsustas panna Missy ja Lexi ka lauta seega ta lihtsalt avas värava ja nad jooksid sisse... miks meil ei oleks võinud nii lihtsalt minna??🙄 Lõppude lõpuks saime 5 lehma - Ella, Loretta, George'i, Missy ja Lexi - lauta. 

Esmaspäevast jälle tagasi kooli ja valmistuma eksamiteks. Eksamid on detsembri teisel nädalal. Teatris peame esitama monoloogi (umbes 75% hindest on monoloog), ja kirjalik osa on esmaspäeval, 13. detsembril. Samal päeval (esmaspäeval) on ka inglise keele eksam.. Teatri pärast muretsen ma ainult monoloogi ja esinemise osa pärast, sest kirjalik osa on lihtsalt sõnavara ja see on valikvastustega. Inglise keele poolest muretsen ka ilmselt sõnavara pärast kõige rohkem, meile ei tule esimene teema (ilukirjandus) eksamisse, sest meie polnud selle õppimise ajal koolis, kuid selle eest tuleb meile lisaks "teaduskirjanduse" (non-fiction) ja draama peatükkidele luuletuse osa. Teisipäeval, 14. detsembril on meil keemia ning ajaloo eksamid. Keemia pärast ma väga ei muretse, sest ma olen neid teemasid varem õppinud (ainukese teema, mida ma pole õppinud, võtsid nad läbi enne kui ma kooli sain, seega see ei tule meie eksami töösse). Ajalugu on ka suhteliselt lihtne, sest sinna tulevad ainult teemad, mille oleme läbi võtnud tegeliku õpetajaga, mitte asendusõpetajaga (enamus semestrist meil oli asendusõpetaja, sest tegelik õpetaja oli lapsepuhksel), seega põhimõtteliselt tulevad ainult esimese ja teise maailmasõja küsimused sisse. 

Aga üleüldse on väga tore ja lihtsalt on kurb, et aeg nii kiiresti läheb ):)

Praeguseks kõik, järgmisena kuulete minu seiklustest mu lemmiklinnas, New Yorgis ;)



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Väike update :(

Väääga igav, kuid siiski sisukas nädal

Äralennu fiasko :(