Indiana💙💛

Heiki-hei!

On möödunud juba kuskil 2,5 kuud (12 nÀdalat).. JUBA? kuidas aeg nii kiiresti lÀheb?

Oktoobri lĂ”pus kĂ€isime Indianas, FFA (Future Farmers of America) rahvuslikul konventsioonil (eesti keeles kĂ”lab vĂ€ga veidralt, aga inglise keeles national convention). PĂ”himĂ”tteliselt ĂŒle riigi tulid kokku pĂ”llumajandushariduse Ă”pilased ja toimusid erinevad tseremooniad, vĂ”istlused, töötoad, erinevad meelelahutus ĂŒritused nagu suur kontsert ja rodeo, seal oli suur nĂ€itus ja "kaubanduskeskus" (sealt sai osta erinevaid FFA ja teisi asju, nagu riideid jms.) ja nii edasi. Üritusel Indianapolises oli kokku ĂŒle 50 000 Ă”pilase.

Reis algas teisipĂ€eva hommikul kella viiese Ă€ratusega. Pidime olema kella 6:30ks Appomattox'i kooli juures, sest sealt vĂ”ttis buss meid peale. Loomulikult oli meie hommik kaootilisem kui hommik Home Alone filmis: unustasime enamus asju koju, kaasa arvatud host ema enamus riideid, tĆĄeki raamatu ja panga kaardi.. seega bussile lĂ€ksime 0 rahaga ja ta tellis endale uue kaardi hotelli. 

Honey <3
Buss sĂ”itis Indianapolisse kuskil 12 tundi (oleks kiiremini lĂ€inud kui me ei oleks teinud söögi- ja pissipause😃). Kohe kui hotelli jĂ”udsime lĂ€ksime enda tuppa ja seadsime ennast sisse. JĂ€rgmisel hommikul saime mina ja Cristina kauem magada ja natuke kodutööd ka teha enne kui me bussiga Indiana konverentsikeskusesse sĂ”itsime. Sinna jĂ”udes vĂ”tsime enda mĂ€rgid/"passid" ning liikusime ja lihtsalt vaatasime ringi. KĂ€isime nĂ€itusesaalis ja tutvusime erinevate programmidega, mis olid erinevatest osariikidest kokku tulnud. Kortney oli ĆŸĂŒriis ĂŒhel vĂ”istlusel seega tema liitus meiega alles peale 15. Meil oli Honey, kellel oli ka enda vĂ€ike "pass", ja ta oli meie konverentsi kuulsus, sest ta oli ainuke koer seal, paljud Ă”pilased tahtsid temaga pilti teha ja kĂ”ik konverentsi meeskonna liikmed teadsid teda.

 

Kella 15:30st algas avaseanss, kus esinesid koor ja bĂ€nd, ning rÀÀkisid ja pidasid kĂ”net selle aasta "ohvitserid" (selle aasta FFA president, asepresident, 2. asepresident, abipresident, varahoidja, aruandja ja valvur (inglise keeles: President, vice president, 2nd vice president, assistant secretary, treasurer, reporter, sentinel)). Peale seda lĂ€ksime kontserdile, kus esines kunagine FFA liige Alex Miller ja popkantrilaulja Brett Young. See oli vĂ€ga lĂ”bus ja oli tore kuulata elavat muusikat ĂŒle pika aja. 

Mina ja Jeffrey
NeljapĂ€eva hommikul oli meil plaanitud Ă€ratus kell 5:30, et me jĂ”uaks kella 7ks juba laadaplatsile (appi need google'i tĂ”lked on nii veidrad.. inglise keeles: fairgrounds). Seal pidime me töötama lĂŒpsilehmadega (meie farmis pole lĂŒpsilehmi, seega oleksime saanud tĂ€iesti uue kogemuse.) Loomulikult, teades meid, me magasime Ă€ratuse maha ja Ă€rkasime alles 7:50, ning ei jĂ”udnudki lehmade juurde. Selle asemel lĂ€ksime kĂ”ik kolm (+Honey) konverentsikeskusesse ja kĂ€isime ringi. Kohtusime erinevate Ă”pilastega erinevatest osariikidest ja saime kĂŒsida neilt nende osariikide kohta. Kuskil 13 paiku hakkasime uurima kuidas kasutada "linnarattaid" (sarnane Tartus kasutusel olevate ratastega..) Kui asja kĂ€ppa saime, sĂ”itsime lĂ€himasse Dollar General'i ja ostsime toitu nii endale kui ka Honey'le, sest ĂŒlla-ĂŒlla: me unustasime tema toidu koju koos tuhande teise asjaga. Ilm oli vihmane ja pĂ€rast 2km sĂ”itu (kuskil 15 minutit lĂ€ks) olime suht lĂ€bi mĂ€rjad ja kĂŒlmad. Kui tagasi jĂ”udsime, oli Kiah (host ema tĂŒtar) saatnud talle sĂ”numi, et ta oli just, sĂ”ites Indianasse, avariisse sattunud. Õnneks oli temaga kĂ”ik korras, turvapadi oli ta pÀÀstnud, kuid ta autoga ei lĂ€inud nii hĂ€sti ja ĂŒtleme nii, et tal pole enam autot... Ta viidi haiglasse (igaks juhuks kontrolli) ja sealt vĂ”ttis Kortney sĂ”ber ta peale ja tĂ”i Indianapolisse. Meie aga lĂ€ksime kĂ€isime kiiresti hotellis ja lĂ€ksime Ă”htusele rodeole. See oli vĂ€ga lĂ”bus ja minu esime rodeo.. vĂ”in julgelt öelda, et olen suur rodeo fĂ€nn ja on vĂ€ga huvitav vaadata erinevaid hobuseid ja pulle. 

Reede hommikul saime ka magada kauem ja tegime enamus enda kodutööst Ă€ra. Liikusime kuskil 13 paiku jĂ€lle konverentsi keskusesse ja see kord shoppasime. Ma ostsin endale pusa, imeilusad cowgirl saapad😎 ja FFA sĂ€rgi. Peale kuskil 3 tundi shoppamist lĂ€ksime bussiga tagasi hotelli juurde ja sealt mina ja Cristina otse rodeole jĂ€lle. Olime ĂŒksi ilma tĂ€iskasvanuta (Kortney ĂŒtles kellelegi, et ta vaataks meie jĂ€rele seega pĂ€ris ĂŒksi polnud) suures linnas ja isegi kui olime organiseeritud bussiga, kes ootasid meid, et me Ă€ra ei kaoks, oli siiski ĂŒritusel vĂ€ga palju inimesi. Peale rodeot lĂ€ksime hotelli ja ma veetsin aega enda uute sĂ”pradega😎

LaupĂ€eval Ă€rkasime ka kuskil 6-7 vahel, sest me pidime olema konverentsikeskuses kell 9 ja enne seda kĂ”ik asjad bussile viima. Konverentsikeskuses toimus "Ameerika kraadi tseremoonia" (appi kuidas ma vihkan tĂ”lkimist, sest see ei kĂ”la kuidagi ĂŒldse hĂ€sti eesti keeles.. inglise keeles: American degree ceremony). Kiah kutsuti seal ette ja me oleme vĂ€ga uhked tema ĂŒle. Kui pildid tehtud, hakkasime tagasi sĂ”itma. Ka tagasi sĂ”it oli kuskil 10-12 tundi, sest tegime mitu peatust. Tagasiteel tegime veel kodutööd ja suhtlesime teiste Ă”pilastega. Koju jĂ”udsime peale keskööd.. Lahkudes panime kĂ”ik uksed lukku ja me "kaotasime" maja vĂ”tme Ă€ra (Host ema leidis selle kaks pĂ€eva hiljem ĂŒles...) seega saime lĂ”puks tuppa lĂ€bi akna. Me kĂŒll panime kassid ĂŒhte tuppa kinni, et nad maja pahupidi ei pööraks, aga nad olid vĂ€lja saanud ning Jonesy ei oska kasutada liivakasti seega kĂ”ikjal olid junnid ukste ees ja ĂŒleĂŒldse terve maja haises (vĂ€lja arvatud minu tuba, sest ma panin enda ukse kinni ja seal oli vĂ€ga hea virsiku lĂ”hn😏). Ehk peale koju jĂ”udmist koristasime natuke ja siis kĂ€hku tuttu, sest jĂ€rgmine pĂ€ev ju Halloween!


PĂŒhapĂ€eva hommikul sĂ”itsime Farmville'i, vĂ”tsime Johni peale ja lĂ€ksime tagasi farmi, et lĂ”igata/"nikerdada" kĂ”rvitsaid.. teate kĂŒll, mida ma mĂ”tlen.. Oli vĂ€ga tore, CRISTINA TEGI SEDA ESIMEST KORDA!! Üritasime teha ka tuld kaminasse, kuid ei saanud siibrit lahti ja terve maja oli suitsu tĂ€is.. Ă”nneks kuna meil on palju uksi, lĂ€ks see suits ja kiiresti vĂ€lja ja me ei pĂ”letanudki maja maha :)

 

 

Peale kĂ”rvitsate nikerdamist lĂ€ksime Kings Dominionisse. Selle 5 tunni jooksul, mis me seal olime, saime ainult kahel sĂ”idul kĂ€ia... enamus ajast istusime jĂ€rjekorras, sest.. noh oli halloweenđŸ€·. (VĂ€ike mĂ€rge: Ă€rge minge lĂ”bustusparki mingil tĂ€htpĂ€eval kavatsusega sĂ”ita ameerikamĂ€gedel...) Sellegipoolest oli meil vĂ€ga lĂ”bus, sest me saime koos aega veeta. MĂ€ngisime ka mĂ”ningaid mĂ€nge ja vĂ”itsime 3 kaisukat! :)


See nĂ€dal oli vĂ€ga tegus ja imeline ning oleme vĂ€ga tĂ€nulikud, et meile see vĂ”imalus anti. JĂ€rgmised nĂ€dalad peaksid olema suhteliselt tegevustevaesed, jĂ€rgmine planeeritud asi (kuigi millal meil ĂŒldse midagi plaani pĂ€rastelt lĂ€heb??) on thanksgiving Tennessees, seega sellest kirjutan kindlasti, enne seda - pole veel kindel..

NB. Ma olen vahel vĂ€ga laisk vĂ”i mul on palju tegemist, seega blogi postituste reaalselt postitamiseni jĂ”uan alles nĂ€dalaid peale sĂŒndmuste tegelikult toimumist, nii et ma vĂ€ga vabandan selle pĂ€rast..

Seniks, tsauki!!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

VĂ€ike update :(

VÀÀÀga igav, kuid siiski sisukas nÀdal

Äralennu fiasko :(